tiistai 27. maaliskuuta 2012

.14 WTF ft. MAC

Heippa!

Poikkesin tänään MACilla nappaamassa Mineralize Skinfinish Naturalin kahdesta syystä.
1. Olen blogimaailman uhri
2. Ja ihan oikeasti puuterini on lopussa.
Hintaa kyseisellä puuterilla oli 46 Singaporen dollaria, elikkä noin 25 euroa. Onko kenelläkään hajua mitä tämä kaveri Suomessa oikeasti maksaa?

Asiaan, MACin kotisivulla hintaa 29 dollaria. Tämä virallisen kurssin mukaan kääntyy 36 Singaporen dollariin. Tietenkin tuotteen hintaan tulee lisäksi suuremmat toimituskulut, koska tuotteet täytyy saada Italiasta Singaporeen. Tosin, saman verran hintaa on varmasti kuljetuksella Amerikan puolelle. Tosin, laatikon mukaan distributor, elikkä tuotteita välittävä yritys, eli MAC sijaitsee Kanadassa. Eli, lähetetäänkö kaikki tuotteet Kanadan kautta, vaiko suoraan tehtaalta? Enemmän järkeä olisi lähettää kaikki tehtaalta suoraan tiskeille, mutta siinä tapauksessa hinnan muutos jää arvoitukseksi.

Nyt päästään siihen kaikkein häiritsevimpään palapeliin. Luomivärit ja huulipunat maksavat 28 Singaporen dollaria, joka tarkoittaa 22 USAn dollaria. Kuitenkin, MACin nettisivuilla molemmat, huulipuna ja luomiväri maksavat 14.5 dollaria (joka kääntyy 18 Singaporen dollariin). Tähän väliin sopii kolme kirjainta: WTF?! Mistä se ylimääräinen 10 dollaria tulee, kysympähän nyt vaan. Onko kysyntä luomiväreissä ja huulipunissa suurempi kuin puuterissa?
Kilohinta puuterissa on 4600 Singaporen dollaria (2700 euroa) ja luomivärissä pyörryttävät 18 666 (yli 11 000 euroa). Mutta taas, kilo luomiväriä on ihan järkyttävä määrä.

Mutta, nyt päädyin sivuraiteille. Tietenkin yrityksen täytyy turvata selustansa heittelevien vaihtokurssien varalta, mutta miksi värikosmetiikassa kurssi sitten on niin paljon suurempi kuin tässä esimerkkipuuterissani. Ovatko luomivärit ja huulipunat kysytympiä, entä takaavatko ne yritykselle tasaisemman toimeentulon? Ja kuka/mikä niitä hintoja oikeen nostaa: MAC itse, tuotteiden kuljetus vaiko ne tiskit, joilta me kuluttajat ne ostetaan?
Voisin kuvitella, että kilpailu MACin tiskien välillä olisi kovaa, koska niitä on niin paljon, niin lähekkäin. Oikeastaan, lähestulkoon joka ainoassa ostoskeskuksessa on MACin tiski. Viiden minuutin kävelyn säteellä onkin parhaimmillaan viisi tiskiä. Luulisi kilpailun laskevan hintoja, joten voisin osoittaa maahantuojan tai MACin suuntaan.

Pyydän anteeksi sotkuista ja pointitonta postausta. Yritän saada yhden meikin väännettyä tällä viikolla, myös postausta tulossa siitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti